AlmereStart.nl wenst je een fijne Donderdag
 
Verwijder blok
ZoekenGoogle Kruislinks
Verwijder blok
Filemeldingen


Op dit moment geen files

Bron: FileIndex.nl
Advertentie


Nieuwsartikel


Almere - Dierenasiel in financiële problemen geraakt door directeur

(Bron: Omroep Flevoland)
6 Dec 2018 om 16:16

Het Dierenasiel Almere is in de financiële problemen geraakt door de voormalige directeur. Dat blijkt uit een onderzoek van accountantskantoor PwC. In totaal heeft het asiel een schuld van ruim acht ton.

Onwenselijke situaties 
De directeur kocht diensten en producten voor het asiel bij bedrijven waarvan hij zelf aandeelhouder was. Dat heeft volgens PwC tot onwenselijke situaties geleid. Zo werden betalingen aan eigen BV's goedgekeurd door de directeur van het asiel, en zijn prijsafspraken en voorwaarden niet goed vastgelegd. 

Ook het toezicht van het bestuur op de directeur is volgens PwC niet voldoende geweest. "De bestuursleden hebben aangegeven dat het voorkwam dat er overeenkomsten of contracten werden ondertekend, terwijl de inhoud ervan niet duidelijk was", zo staat in het rapport. 

De gemeente Almere heeft opdracht gegeven tot het onderzoek, omdat een oud-medewerker zich negatief uitliet over het asiel. Hij bracht naar buiten dat het bestuur wanprestaties leverde. Hierdoor was volgens hem de financiële situatie van het dierenasiel zorgelijk. 

Garantstelling
Nu het asiel een nieuw bestuur en nieuwe directeur heeft, wil het college van burgemeester en wethouders helpen bij het verkleinen van de schuld. Het stadsbestuur wil garant staan voor een lening van drie ton. De gemeenteraad beslist deze maand of dat gaat gebeuren.  

 Lees het volledige artikel op de website van Omroep Flevoland via deze link.
Poll


Icedome gaat voor Almere veel goed doen!

Ja, zeker weten

Misschien

Nee, echt niet

Ik geef niks om schaatsen

Heerenveen had moeten winnen

Zoetermeer had moeten winnen

Alle polls