AlmereStart.nl wenst je een fijne Woensdag
 
Verwijder blok
ZoekenGoogle Kruislinks
Verwijder blok
Filemeldingen


Op dit moment geen files

Bron: FileIndex.nl
Advertentie


Nieuwsartikel


Almere - Drone ingezet voor onderhoudsinspecties aan woningen

(Bron: Omroep Flevoland)
10 Feb 2019 om 16:19

Woningcorporatie de Alliantie heeft eind januari boven Almere een drone ingezet om onderhoudsinspecties uit te voeren. In totaal zijn er drie vluchten gemaakt. Het gaat naar eigen zeggen om een primeur in Nederland. 

Voor de inzet van de drone is door de Inspectie Leefomgeving en Transport en het Ministerie van Defensie een vergunning afgegeven. Het gebruik van een drone boven bewoond gebied is normaal gesproken gebonden aan strenge regels.  

Foto's
Tijdens de vluchten van de Alliantie zijn onder andere foto's van de gevel van een gebouw gemaakt. Een groot deel van de vlucht is geautomatiseerd uitgevoerd. "De menselijke hand alleen ingezet om de drone te laten opstijgen en te laten landen. Voor de rest van de vlucht heeft de drone een voorgeschreven script gevolgd," zo laat de woningcorporatie weten. 

Informatie verzamelen
De inzet van de drone bevindt zich nog in een proeffase. Het is de bedoeling dat software in de toekomst informatie uit het gemaakte beeldmateriaal kan halen. Dan kan bijvoorbeeld geteld worden hoeveel scheuren er in metselwerk zitten of hoeveel vervuiling er op het dak is.Lees het volledige artikel op de website van Omroep Flevoland via deze link.
Poll


Icedome gaat voor Almere veel goed doen!

Ja, zeker weten

Misschien

Nee, echt niet

Ik geef niks om schaatsen

Heerenveen had moeten winnen

Zoetermeer had moeten winnen

Alle polls