AlmereStart.nl wenst je een fijne Zondag
 
Verwijder blok
ZoekenGoogle Kruislinks
Verwijder blok
Filemeldingen


Op dit moment geen files

Bron: FileIndex.nl
Advertentie


Nieuwsartikel


Almere - Gestrand keert terug als tweedaags festival

(Bron: Omroep Flevoland)
10 Feb 2019 om 14:15

Het Almeerse strandfestival Gestrand keert dit jaar terug als tweedaags festival. Het is voor het eerst dat Gestrand meerdere dagen wordt gehouden. Vorig jaar ging het festival niet door.

De vorige editie van het strandfestival was in 2017. Vorig jaar ging het festival niet door, omdat de organisatie even pas op de plaats wilde maken. In de loop der jaren kwamen steeds meer bezoekers naar Gestrand toe, waardoor de omvang van het festival veranderde en de organisatie te maken kreeg met strengere regels. Ze zeiden toen: "We hebben besloten dat we terug moeten naar de tekentafel. We gaan eens goed kijken naar de opzet van het festival, en wat dingen aanpassen."

Gestrand 2.0
Remon Popelier van de organisatie omschrijft de terugkeer van het festival als een 'Gestrand 2.0'. "We zijn elk jaar langzaam gegroeid, we groeiden mee met het publiek. Steeds als er meer bezoekers kwamen dan hebben we het festival wat opgeschaald. En nu zijn we er dus zelfs twee dagen." Het karakter van het festival blijft vergelijkbaar met eerdere edities. "De mogelijkheid om het festival gratis te bezoeken blijft, net als het meebrengen van eigen eten en drinken. Hoe deze constructie eruit gaat zien, wordt later bekend", zegt Popelier. Verder komt er opnieuw veel muziek, theater en een gezamenlijke barbecue op het strand.

Het festival is sinds 2005 uitgegroeid van een klein clubje vrienden dat een barbecue hield tot een strandfeest met optredens en theater. In 2017 kwamen zo'n 5500 bezoekers naar de dag op het Almeerderstrand. Gestrand wordt dit jaar gehouden op 20 en 21 juli.Lees het volledige artikel op de website van Omroep Flevoland via deze link.
Poll


Icedome gaat voor Almere veel goed doen!

Ja, zeker weten

Misschien

Nee, echt niet

Ik geef niks om schaatsen

Heerenveen had moeten winnen

Zoetermeer had moeten winnen

Alle polls