AlmereStart.nl wenst je een fijne Dinsdag
 
Verwijder blok
ZoekenGoogle Kruislinks
Verwijder blok
Filemeldingen


Op dit moment geen files

Bron: FileIndex.nl
Advertentie


Nieuwsartikel


Almere - Lodders neemt definitief afscheid van de politiek

(Bron: Omroep Flevoland)
9 May 2019 om 23:51

Met gemengde gevoelens nam Jaap Lodders donderdagavond in de plenaire zaal van de gemeente Almere afscheid als wethouder financiën. Na 25 jaar in het Openbaar Bestuur stopt hij omdat het een te grote wissel trekt op zijn privéleven. Hij sluit dan ook uit ooit weer terug in de politiek te gaan.

[quote:Jaap Lodders, wethouder Almere: ''Dat komt mijn gezinsleven echt ten goede''.]

Burgemeester Franc Weerwind sprak lovende woorden over hem. Zo vertelde Weerwind dat hij liever geen afscheid nam van zo'n betrokken bestuurder.

Veel speculatie over zijn vertrek
Begin deze maand kondigde Lodders zijn vertrek aan. Hij stuurde een ontslagbrief mee, maar wilde niet ingaan op vragen over zijn vertrek. Dat leverde veel speculatie op; zo vermoedde de PVV dat Lodders' vertrek te maken had met het hoofdpijndossier van de Floriade en dat Lodders bang was dat dit wel eens problemen zou kunnen opleveren waardoor hij zelf ongewild zou moeten opstappen.

Leefbaar Almere dacht dat de overige wethouders Lodders niet genoeg steunden toen er eerder dit jaar een motie van wantrouwen tegen hem ingediend werd. Een aantal partijen vond dat hij de gemeenteraad niet tijdig en niet volledig had geïnformeerd over de voortgang van de Floriade.

Lodders ontkent dat met kracht. ''Ik ben lid van de jagersvereniging en zag in het blaadje dat ze op zoek waren naar een bestuurssecretaris/coördinator belangenbehartiging. Ik vond dat zo'n kans, die wilde ik niet laten liggen''. Als wethouder maakt hij lange drukke weken en hij kijkt er naar uit meer regelmaat in zijn leven te krijgen: ''Dat komt mijn gezinsleven echt ten goede''.

Per 1 juni begint hij in zijn nieuwe functie. De komende week gaat hij alles overdragen en opruimen. Maar donderdagavond niet: ''Ik ga zo eerst even een biertje drinken met mijn collega's op mijn kamer. En ik sluit niet uit dat ik er straks thuis ook eentje opentrek''.Lees het volledige artikel op de website van Omroep Flevoland via deze link.
Poll


Icedome gaat voor Almere veel goed doen!

Ja, zeker weten

Misschien

Nee, echt niet

Ik geef niks om schaatsen

Heerenveen had moeten winnen

Zoetermeer had moeten winnen

Alle polls