AlmereStart.nl wenst je een fijne Vrijdag
 
Verwijder blok
ZoekenGoogle Kruislinks
Verwijder blok
Filemeldingen


Op dit moment geen files

Bron: FileIndex.nl
Advertentie


Nieuwsartikel


Almere - Monument voor ongeboren kinderen vernield: 'Verschrikkelijk'

(Bron: Omroep Flevoland)
16 May 2018 om 16:36

Een gedenkplek voor ongeboren kinderen in Almere is vernield. In de zogeheten vlindertuin in het Polderpark staan de namen van kinderen die zijn overleden tijdens de zwangerschap. "Alle vlinders en planten zijn vernield of omver getrapt. Ik snap niet waarom iemand zoiets doet", zegt Els van Boxtel, initiatiefnemer van het monument. In totaal zijn er 30 vlinders vernield. 

Els vindt de vernielingen vooral heel naar voor de ouders. "Ik kwam vanmorgen aan en toen ik van een afstand keek, dacht ik al dat er iets niet klopte. Alles lag overhoop." Toen ze dichterbij kwam, zag ze pas goed hoe groot de schade was. Ze benadrukt dat iedereen welkom is op de gedenkplaats: "Als ze de boel maar heel laten." 

Els wil naar eigen zeggen niet in de negativiteit blijven hangen. Ze zegt dat diegene die de tuin vernield heeft, beter zijn frustratie ergens ander op kan botvieren. "Kijk, als je boos bent, dan is dat heel erg vervelend. Maar probeer je woede bijvoorbeeld kwijt te raken tijdens het sporten."

Twee jaar geleden werd de vlindertuin ook vernield. Toen werden er tot twee keer toe planten uit de grond getrokken. 

Ook vernielingen in andere gedenktuin
Afgelopen weekend werden ook vernielingen aangericht in het Luierpark in de Almeerse Stripheldenbuurt, eveneens een gedenktuin voor ouders met een overleden kind. Een picknickbankje werd in de brand gestoken en een aantal luierbomen werden met de grond gelijk gemaakt.Lees het volledige artikel op de website van Omroep Flevoland via deze link.
Poll


Icedome gaat voor Almere veel goed doen!

Ja, zeker weten

Misschien

Nee, echt niet

Ik geef niks om schaatsen

Heerenveen had moeten winnen

Zoetermeer had moeten winnen

Alle polls