AlmereStart.nl wenst je een fijne Dinsdag
 
Verwijder blok
ZoekenGoogle Kruislinks
Verwijder blok
Filemeldingen


Op dit moment geen files

Bron: FileIndex.nl
Advertentie


Nieuwsartikel


Almere - Ruim 15.000 handtekeningen voor behoud locatie Vis à Vis

(Bron: Omroep Flevoland)
9 May 2019 om 20:08

De directie van het Almeerse theatergezelschap Vis à Vis en sympathisanten hebben donderdagavond een petitie met ruim 15.000 handtekeningen aan de gemeenteraad aangeboden. Ze willen dat het gezelschap op de huidige locatie aan de Muiderzandplaats blijft.

De gemeente werkt aan een nieuw bestemmingsplan voor het gebied Almere Oost Poort en Duin. Daarin staat dat er woningen kunnen komen, als na 2025 na tien jaar het erfpachtcontract voor de huur van de grond afloopt. Vanwege behoefte aan woningen is het gebied nabij Duin in beeld voor toekomstige woningbouw.

Zakelijk directeur Klaartje Wierbos en bestuurslid Wim Trieler van Vis à Vis benadrukken dat de gemeente in het verleden heeft beloofd dat de huidige locatie de definitieve plek zou worden. Dat staat volgens hen in een document uit 2013, toen het gezelschap de huidige plek betrok. Woningbouw zou daar niet kunnen vanwege de nabijheid van hoogspanningskabels, de spoorlijn en A6. Vis à Vis zou de culturele motor van het gebied aan het Muiderzand moeten zijn.

Mondelinge en schriftelijke beloftes
In 2015 zou de gemeente destijds schriftelijk en mondeling hebben beloofd dat het 10-jarige erfpachtcontract zou worden omgezet in een contract voor onbepaalde tijd. Toenmalig Leefbaar Almere-wethouder Frits Huis en toenmalig PvdA-wethouder Adri Duivesteijn hebben dit volgens Vis à Vis recent nog weer bevestigd.

Dat het contract nog steeds niet is omgezet wijt de theatergroep aan veranderingen binnen de gemeente. Er zitten een ander college van b en w en andere ambtenaren. Daardoor zouden de afspraken zijn vergeten en is de focus bij de gemeente op woningbouw gekomen, vermoedt Wierbos. Vis à Vis heeft er steeds vertrouwen in gehad dat de gemeente devbelofte zou nakomen.

Met de petitie hoopt Vis à Vis de gemeenteraad op andere gedachten te brengen, als die op 16 mei voor het eerst over het gewijzigde bestemmingsplan praat. Wim Trieler vermoedt dat vooral de collegepartijen VVD en D66 zich achter het collegestandpunt scharen en voor woningbouw zijn.

Het Cultuurfonds Almere heeft het college eerder deze week geadviseerd om het erfpachtcontract te verlengen, zodat Vis à Vis op de huidige plek kan blijven.

Mocht de gemeenteraad besluiten dat Vis à Vis toch moet verhuizen, dan stapt het theatergezelschap vrijwel zeker naar de rechter.

[tweet:https://twitter.com/ToonvanDijk_PVV/status/1126569991309078533]Lees het volledige artikel op de website van Omroep Flevoland via deze link.
Poll


Icedome gaat voor Almere veel goed doen!

Ja, zeker weten

Misschien

Nee, echt niet

Ik geef niks om schaatsen

Heerenveen had moeten winnen

Zoetermeer had moeten winnen

Alle polls