AlmereStart.nl wenst je een fijne Dinsdag
 
Verwijder blok
ZoekenGoogle Kruislinks
Verwijder blok
Filemeldingen


Op dit moment geen files

Bron: FileIndex.nl
Advertentie


Nieuwsartikel


Almere - Stad en Natuur vecht tegen bezuiniging

(Bron: Omroep Flevoland)
9 May 2019 om 23:01

Stad en Natuur heeft donderdagavond ruim 2400 handtekeningen en bijna 500 kindertekeningen aangeboden aan de gemeenteraad van Almere. De organisatie hoopt hiermee een bezuiniging van 100.000 euro van tafel te krijgen.

De overhandiging werd voorafgegaan aan een kleine manifestatie voor het stadhuis van werknemers en vrijwilligers.

Stad en Natuur beheert in Almere acht locaties, zoals kinderboerderij De Beestenbende, De Kemphaan, het Den Uylpark maar ook Het Klokhuis en Het Vroege Vogelbos. Kinderen uit het basis- tot en met voortgezet onderwijs krijgen hier les in natuur en natuurbeheer. Het doel is hen meer bij de natuur te betrekken.

Het college van b en w wilde aanvankelijk een half miljoen euro bezuinigen. Die korting is na overleg met onder anderen wethouder Hilde van Garderen omgezet in een bezuiniging van een ton. Toch is die volgens directeur Liesbeth Bronkhorst van Stad en Natuur nog steeds heel ingrijpend. Met zo'n bezuiniging zal er in activiteiten moeten worden gesneden of zal één van de acht locaties moeten worden gesloten.

De gemeenteraad praat bij de behandeling van de Perspectievennota, later deze maand, over de subsidie aan Stad en Natuur.

[facebook:https://www.facebook.com/Stadennatuur/videos/581971112326319/?__xts__[0]Lees het volledige artikel op de website van Omroep Flevoland via deze link.
Poll


Icedome gaat voor Almere veel goed doen!

Ja, zeker weten

Misschien

Nee, echt niet

Ik geef niks om schaatsen

Heerenveen had moeten winnen

Zoetermeer had moeten winnen

Alle polls