AlmereStart.nl wenst je een fijne Donderdag
 
Verwijder blok
Zoeken



Google Kruislinks
Verwijder blok
Filemeldingen


Op dit moment geen files

Bron: FileIndex.nl
Advertentie


Nieuwsartikel


Almere - Vakbonden kondigen staking aan bij autogarages

(Bron: Omroep Flevoland)
8 Nov 2018 om 17:33

Bij de garages van Stern, Broekhuis en Dijkstra Citro├źn in Almere wordt vrijdag gestaakt. Vakbonden FNV en CNV zijn bezig met een reeks acties bij garagebedrijven om de werkgevers te dwingen in te stemmen met hun eisen voor een nieuwe cao.

Het gaat om afspraken voor zo'n 85.000 mensen. De medewerkers verzetten zich onder meer tegen het verplicht stellen van werken op zaterdag. Werkgeversorganisatie BOVAG probeerde de partijen onlangs nog terug aan de onderhandelingstafel te krijgen. BOVAG is bereid het verplicht werken op zaterdag te schrappen als het maximum aantal vrijwillig in te roosteren zaterdagen opgeschroefd kan worden.

De bonden vinden dat de werkgevers met meer over de brug moeten komen. "De werkgevers willen de mogelijkheid hebben dat er zonder toeslagen op zaterdag gewerkt kan worden. En ze willen automonteurs alsnog verplichten tot werk als ze de planning niet rond krijgen. Dus dan is er nog steeds een verplichting om te werken op zaterdag", zegt FNV-bestuurder Albert Kuiper tegen het ANP.
 



Lees het volledige artikel op de website van Omroep Flevoland via deze link.
Poll


Icedome gaat voor Almere veel goed doen!

Ja, zeker weten

Misschien

Nee, echt niet

Ik geef niks om schaatsen

Heerenveen had moeten winnen

Zoetermeer had moeten winnen

Alle polls