AlmereStart.nl wenst je een fijne Woensdag
 
Verwijder blok
ZoekenGoogle Kruislinks
Verwijder blok
Filemeldingen


Op dit moment geen files

Bron: FileIndex.nl
Advertentie


Nieuwsartikel


Almere - Wereldwinkel sluit na 37 jaar de deuren

(Bron: Omroep Flevoland)
11 Feb 2019 om 07:17

Wereldwinkel Duka la Dunia in Almere Haven sluit deze week na 37 jaar de deuren. De fairtrade-cadeauwinkel kan het hoofd niet boven water houden. Dit komt volgens de winkel onder meer door de leegstand in het centrum van Almere Haven. Er zou steeds minder aanloop voor kleinere winkels zijn. Ook zijn warenhuizen en webwinkels concurrenten voor het bedrijf.

Duka la Dunia opende in 1982 en was één van de eerste winkels in Almere Haven. Wereldwinkels zijn ideële instellingen, gedreven door vrijwilligers, om eerlijke handel tussen het Westen en ontwikkelingslanden te bevorderen. Op die manier moeten de producenten in arme landen een fatsoenlijk leven kunnen leiden. Fairtrade-importeurs kopen alleen goederen in waar het in orde is met de arbeidsomstandigheden, gezondheid, scholing en huisvesting van de makers. 

Uiterlijk 14 februari gaat de winkel dicht, maar veel spullen zijn al uitverkocht. Als alle artikelen eerder weg zijn, sluit de winkel al voor donderdag. Lees het volledige artikel op de website van Omroep Flevoland via deze link.
Poll


Icedome gaat voor Almere veel goed doen!

Ja, zeker weten

Misschien

Nee, echt niet

Ik geef niks om schaatsen

Heerenveen had moeten winnen

Zoetermeer had moeten winnen

Alle polls