AlmereStart.nl wenst je een fijne Woensdag
 
Verwijder blok
ZoekenGoogle Kruislinks
Verwijder blok
Filemeldingen


Op dit moment geen files

Bron: FileIndex.nl
Advertentie


Nieuwsartikel


Almere - Werkstraf voor vernielingen op station Oostvaarders

(Bron: Omroep Flevoland)
11 Jan 2019 om 12:55

Een 18-jarige jongen uit Almere is vrijdag door de politierechter in Utrecht veroordeeld tot 120 uur werkstraf omdat hij oudejaarsnacht op station Oostvaarders vernielingen heeft gepleegd. Vier vrienden van de Almeerder kregen 30 uur werkstraf opgelegd. Hun aandeel in de vernielingen was kleiner.

Het was volgens de officier van justitie "een enorme zooi" op het Almeerse station die nacht. Zelfs het treinverkeer moest worden stilgelegd. De jongens gooiden eerst met fietsen en trapten tegen de toegangspoortjes. Daarna werden een bloembak en ruiten van wachthokjes vernield op het perron.

In totaal vervolgt het OM zes jonge verdachten. De zaak tegen een 18-jarige Almeerder die volgens getuigen het grootste deel van de vernielingen lijkt te hebben gepleegd, werd op verzoek van zijn advocaat uitgesteld. De getuigen zagen al het geweld vanaf een balkon in hun woning.

Alle verdachten gaven toe dat ze tegen een poortje hebben getrapt of met een fiets hebben gegooid. Ze schamen zich allemaal voor hun domme en nutteloze gedrag. Zij ontkennen dat ze vernielingen op het perron hebben gepleegd. Daar zijn ook geen beelden gemaakt.

De rechter vindt de getuigenverklaringen overtuigend en nam de eis van de officier helemaal over. De jongens moeten de NS 9.000 euro schadevergoeding betalen. De zwaarst gestrafte Almeerder kondigde direct aan dat hij in hoger beroep gaat.Lees het volledige artikel op de website van Omroep Flevoland via deze link.
Poll


Icedome gaat voor Almere veel goed doen!

Ja, zeker weten

Misschien

Nee, echt niet

Ik geef niks om schaatsen

Heerenveen had moeten winnen

Zoetermeer had moeten winnen

Alle polls