AlmereStart.nl wenst je een fijne Vrijdag
 
Verwijder blok
ZoekenGoogle Kruislinks
Verwijder blok
Filemeldingen


Op dit moment geen files

Bron: FileIndex.nl
Advertentie


Nieuwsartikel


Almere - Zingende Chinees zorgt voor meer gasten in restaurant

(Bron: Omroep Flevoland)
15 Apr 2019 om 11:47

Een Chinees restaurant overnemen dat op sterven na dood is. Dat deed Gary Hui in Almere-Buiten. Hij durfde het aan door zijn geheime wapen. Hij treedt als eigenaar zelf op en vermaakt zijn gasten met zingen.

"Toen ik zeven jaar geleden het restaurant overnam, liep het afhaalgedeelte nog prima. De zaak zelf bleef leeg en daar moest echt wat aan gebeuren. Door mijn optredens krijg ik weer mensen die komen eten."

Hui treedt elke zaterdagavond op en heeft een breed repertoire. "Mensen verwachten in eerste instantie Chinese liedjes maar ze zijn vaak blij verrast dat ik juist Engelse en Nederlandse nummers zing."

Steeds vaker wordt er om een optreden gevraagd. "Ik merk dat het van mond tot mond gaat en meer mensen mijn zaak weten te vinden. Natuurlijk moet je eten goed zijn maar zonder de optredens had ik het niet gered", vertelt Hui.

Steeds meer 'Chinezen' sluiten
In de afgelopen jaren zijn honderden traditionele Chinese restaurants gesloten in Nederland. Ook in Flevoland is een aantal gestopt of is de formule aangepast. Veel restaurants gebruiken het 'all-you-can-eat concept, je kan dan voor een vast gedrag onbeperkt eten.

Hui's restaurant blijft traditioneel. "Ik kan nooit op tegen de grote all-you-can-eat restaurants. Ik blijf bij mijn eigen concept en ik denk dat er steeds meer mensen zijn die dit opnieuw gaan waarderen", zegt Hui.

Zingen blijft Hui sowieso doen. "Ik vind het prachtig om te doen! Juist de combinatie van met eten bezig zijn, bedienen, een zaak runnen en optreden geeft mij veel voldoening"Lees het volledige artikel op de website van Omroep Flevoland via deze link.
Poll


Icedome gaat voor Almere veel goed doen!

Ja, zeker weten

Misschien

Nee, echt niet

Ik geef niks om schaatsen

Heerenveen had moeten winnen

Zoetermeer had moeten winnen

Alle polls