AlmereStart.nl wenst je een fijne Vrijdag
 
Verwijder blok
ZoekenGoogle Kruislinks
Verwijder blok
Filemeldingen


Op dit moment geen files

Bron: FileIndex.nl
Advertentie


Nieuwsartikel


Flevoland - Dit zijn tot nu toe de gevaarlijkste verkeerssituaties

(Bron: Omroep Flevoland)
15 Apr 2019 om 06:00

Een gevaarlijk kruispunt, te hard rijdende auto’s of een onoverzichtelijke oversteekplaats - duizenden mensen hebben vorige week melding gemaakt van en gestemd op gevaarlijke verkeerssituaties in de provincie. Omroep Flevoland heeft een voorlopige top drie gemaakt.

1. Kruising Evenaar met Atlasdreef in Almere
Dit kruispunt zou gevaarlijk zijn voor voetgangers, fietsers en automobilisten omdat de situatie onoverzichtelijk is. Obstakels blokkeren het zicht. Verder rijden auto's hier te hard. Daarnaast zou de verlichting hier slecht zijn in de avond. Dit gevaarlijke kruispunt ligt in de buurt van basisschool Het Kristal. Dat is een extra reden tot zorg, zegt één van de melders.

2. Voetgangersoversteekplaats de Oeverloper in Dronten
Ook deze gevaarlijke verkeerssituatie is te vinden in de buurt van een basisschool. Kinderen gebruiken deze oversteekplaats dagelijks. "Het gaat maar net goed", schrijft de melder van deze verkeerssituatie. Automobilisten zouden het zebrapad structureel negeren waardoor voetgangers bijna voor hun sokken worden gereden. De aangelegde drempel is niet hoog genoeg maar meer "een schans om extra gas op te geven".

3. Kruising Geldersedreef met Zuigerplasdreef in Lelystad
Dit kruispunt zou gevaarlijk zijn voor automobilisten. Het is volgens een invuller van de enquête het gevaarlijkste kruispunt van Lelystad. Een paal van de ANWB belemmert het zicht. Een rotonde op deze plek is gewenst voor de melder.

Samenwerking
Omroep Flevoland neemt deze maand samen met de andere regionale omroepen en dataplatform LocalFocus de verkeersveiligheid onder de loep. Het is nog tot en met Pasen mogelijk om hieronder een melding te plaatsen en te stemmen op gevaarlijke verkeerssituaties. Begin mei maken we bekend wat volgens de Flevolanders de uiteindelijke hotspots in de provincie zijn.

Werkt de kaart niet optimaal op jouw scherm? Klik dan hier. Zorg er voor dat de melding op de goede plek komt.

[iframe:https://mapgather.appspot.com/crowd/e2e5617c-d142-4f03-a0ac-066e437436e6/?lat=52.548068&lng=5.531044&zoom=9:600px]Lees het volledige artikel op de website van Omroep Flevoland via deze link.
Poll


Icedome gaat voor Almere veel goed doen!

Ja, zeker weten

Misschien

Nee, echt niet

Ik geef niks om schaatsen

Heerenveen had moeten winnen

Zoetermeer had moeten winnen

Alle polls