AlmereStart.nl wenst je een fijne Dinsdag
 
Verwijder blok
ZoekenGoogle Kruislinks
Verwijder blok
Filemeldingen


Op dit moment geen files

Bron: FileIndex.nl
Advertentie


Nieuwsartikel


Flevoland - Evenementen steeds belangrijker voor bibliotheken

(Bron: Omroep Flevoland)
10 May 2019 om 15:56

Steeds minder mensen in Flevoland betalen voor een abonnement op de bibliotheek. Bij de FlevoMeer Bibliotheek, op Almere na eigenaar van alle bibliotheken in onze provincie, zien ze een duidelijke trend. Sinds 2013 is het aantal betalende leden bijna twintig procent afgenomen.

Toch blijft het aantal mensen dat bij een bieb over de vloer komt wel grotendeels gelijk. Dat komt doordat de FlevoMeer Bibliotheek de laatste tijd steeds meer inzet op maatschappelijke bijeenkomsten. "Schrijvers houden een praatje, clubs komen er samen om een hobby uit te oefenen, er is voorlichting voor ouderen om digitaal belastingaangifte te doen, en er worden taallessen Nederlands gegeven aan statushouders," somt FlevoMeer-directeur Jan Gommer op. "De bibliotheek is laagdrempelig, toegankelijk, betrouwbaar en neutraal. Dat maakt dit tot een hele fijne plek om heel veel activiteiten aan te bieden."

In tegenstelling tot betalende leden wordt er aan bijeenkomsten echter niet veel verdiend. "Dit is geen verdienmodel, maar het levert heel veel maatschappelijke waarde op," zegt Gommer. "Die opbrengst laat zich niet snel in geld uitdrukken maar is voor de samenleving wel heel belangrijk." Hij hoopt dan ook dat gemeenten daar voldoende oog voor hebben op het moment dat gesproken wordt over de subsidie die de bibliotheken krijgen.

[LocalFocus:https://localfocus2.appspot.com/5cd58428b2e66]Lees het volledige artikel op de website van Omroep Flevoland via deze link.
Poll


Icedome gaat voor Almere veel goed doen!

Ja, zeker weten

Misschien

Nee, echt niet

Ik geef niks om schaatsen

Heerenveen had moeten winnen

Zoetermeer had moeten winnen

Alle polls