AlmereStart.nl wenst je een fijne Woensdag
 
Verwijder blok
ZoekenGoogle Kruislinks
Verwijder blok
Filemeldingen


Op dit moment geen files

Bron: FileIndex.nl
Advertentie


Nieuwsartikel


Flevoland - 'Geen verbod, maar overgangsperiode voor pulskorvisserij'

(Bron: Omroep Flevoland)
11 Feb 2019 om 09:59

De berichten dat er een definitief verbod komt op de pulskorvisserij zijn voorbarig. Dat zegt EuroparlementariĆ«r Annie Schreijer-Pierik van het CDA. De Franse milieuorganisatie Bloom meldde het afgelopen weekend dat pulsvissen per 1 januari 2022 wordt verboden. Schreijer-Pierik denkt eerder aan een overgangsperiode, waarbij de Nederlandse pulskorvloot bijvoorbeeld wordt gehalveerd.

Een jaar geleden besloot het Europees Parlement dat er een verbod moest komen. Afgevaardigden van de Europese Commissie, de Europese Raad en het Europees Parlement praten daar komende woensdag over. Een overgangsperiode biedt volgens Schreijer-Pierik de kans om ook te kijken naar de lopende vervolgonderzoeken naar de vismethode. "Die zien er niet slecht uit", aldus de EuroparlementariĆ«r. In de periode tot 2022 kan dan beter worden geoordeeld over de toekomst van de vismethode. Schreijer-Pierik wil verder minister Carola Schouten niet voor de voeten lopen in het nog lopende overleg.

[Quote:Annie Schreijer-Pierik,Europarlementariƫr:"Ik vind dit een politieke situatie die ik nog nooit heb meegemaakt"]

Schreijer-Pierik vindt het wel bijzonder vreemd dat er vorige week een brief in de pers kwam van ambtenaren van de Europese Commissie, die een procedure tegen Nederland zouden aanbevelen  omdat de regels rond pulsvissen zouden zijn overschreden. Nederland heeft helemaal niets verkeerd gedaan, stelt Schreijer-Pierik. Het bericht kwam ook van de Franse milieuorganisatie Bloom. "Een brief die komt op dit cruciale moment. Ik vind dit een politieke situatie die ik nog nooit heb meegemaakt."Lees het volledige artikel op de website van Omroep Flevoland via deze link.
Poll


Icedome gaat voor Almere veel goed doen!

Ja, zeker weten

Misschien

Nee, echt niet

Ik geef niks om schaatsen

Heerenveen had moeten winnen

Zoetermeer had moeten winnen

Alle polls