AlmereStart.nl wenst je een fijne Vrijdag
 
Verwijder blok
ZoekenGoogle Kruislinks
Verwijder blok
Filemeldingen


Op dit moment geen files

Bron: FileIndex.nl
Advertentie


Nieuwsartikel


Flevoland - Meerderheid Flevolanders vindt landbouw belangrijker dan natuur

(Bron: Omroep Flevoland)
15 Mar 2019 om 10:24

Een meerderheid van gebruikers van de StemWijzer vindt dat landbouwgrond niet opgeofferd mag worden voor nieuwe natuurgebieden. Dat laat directeur Eddy Habben Jansen van ProDemos weten aan Omroep Flevoland. Zijn organisatie heeft de StemWijzer ontwikkeld.

Het grootste deel van de partijen vindt ook dat de landbouw belangrijker is dan de natuur. Onder meer de ChristenUnie, OPA, VVD en 50PLUS. De partijen DENK, de PvdD en D66 denken daar anders over. Die vinden dat landbouwgrond wel ten koste mag gaan van nieuwe natuur.

Een meerderheid van de invullers vindt het geen probleem als er veestallen bijkomen in de provincie. Deze kiezers vinden het grootste deel van de partijen aan hun zijde. Tegenstanders van nieuwe veestallen zijn de PvdA, GroenLinks, PvdD en DENK.

Kiezers vinden landbouw en natuur belangrijke thema's bij het invullen van de StemWijzer, zo zegt Habbe Jansen. Lelystad Airport staat met stip op nummer één. Inmiddels is de StemWijzer ruim 30.000 keer ingevuld.Lees het volledige artikel op de website van Omroep Flevoland via deze link.
Poll


Icedome gaat voor Almere veel goed doen!

Ja, zeker weten

Misschien

Nee, echt niet

Ik geef niks om schaatsen

Heerenveen had moeten winnen

Zoetermeer had moeten winnen

Alle polls