AlmereStart.nl wenst je een fijne Woensdag
 
Verwijder blok
ZoekenGoogle Kruislinks
Verwijder blok
Filemeldingen


Op dit moment geen files

Bron: FileIndex.nl
Advertentie


Nieuwsartikel


Flevoland - OM eist tbs tegen psychiatrische patiënt

(Bron: Omroep Flevoland)
11 Oct 2018 om 14:14

Het Openbaar Ministerie heeft donderdag twee jaar celstraf en tbs met dwangverpleging geëist tegen een Rotterdammer. De man zat in een GGZ-instelling in Lelystad waar hij op 20 juni 2017 een medepatiënt wilde vermoorden.

Hij zou zijn slachtoffer hebben gedwongen een zelf gebrouwen drankje te drinken. Daarna zou hij de man in het hoofd hebben gestoken en zijn keel dicht hebben geknepen.

Al eerder behandeld
Deze zaak werd eerder dit jaar ook al behandeld; de rechtbank besloot toen dat onderzocht moest worden of een lichtere variant (tbs met voorwaarden) ook een optie zou zijn. De Reclassering oordeelde dat dit wel kan. De officier van justitie bleef bij haar eis dat een celstraf en tbs met dwangverpleging nodig zijn. Volgens haar is er sprake van een zwaar misdrijf en moet de samenleving beschermd worden tegen de Rotterdammer. 

Tijdens de zitting werd duidelijk dat de man vaker is behandeld, maar dat dit nooit het gewenste resultaat heeft opgeleverd. Ook het feit dat de man de poging tot zware mishandeling ontkent, spreekt volgens het Openbaar Ministerie zwaar tegen hem. De kans op herhaling is volgens het OM dan ook groot als de verdachte niet op de juiste manier wordt behandeld.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

[StoryTelling:Media:152E764482DAF124C125830C00418AB3]

Lees het volledige artikel op de website van Omroep Flevoland via deze link.
Poll


Icedome gaat voor Almere veel goed doen!

Ja, zeker weten

Misschien

Nee, echt niet

Ik geef niks om schaatsen

Heerenveen had moeten winnen

Zoetermeer had moeten winnen

Alle polls