AlmereStart.nl wenst je een fijne Vrijdag
 
Verwijder blok
ZoekenGoogle Kruislinks
Verwijder blok
Filemeldingen


Op dit moment geen files

Bron: FileIndex.nl
Advertentie


Nieuwsartikel


Flevoland - Onderzoek naar aardwarmte met explosieven start maandag

(Bron: Omroep Flevoland)
14 Mar 2019 om 23:12

Energie Beheer Nederland gaat vanaf maandag bodemonderzoek doen om te kijken of er aardwarmte gewonnen kan worden in Flevoland. Vorige week begon het bedrijf al met voorbereidingen voor het onderzoek in de omgeving van de Almeerse wijk Oosterwold.

In een gebied tussen Zeewolde en Almere worden gaten van tien tot twintig meter diep in de grond geboord. Daarin worden kleine ladingen explosieven gestopt die tot ontploffing worden gebracht. Timme van Melle van Energie Beheer Nederland: "Met de geluidsgolven die ontstaan willen we de bodem in kaart brengen".

Via trillingsmeters die in de grond worden geplaatst, kan het energiebedrijf zien of de bodem geschikt is voor het winnen van aardwarmte. Ook bij mensen thuis worden trillingsmeters geplaatst, maar volgens Van Melle hebben de bewoners er geen last van. "Mensen zullen wel de geluiden horen van de trillingen die we opwekken met de kleine ondergrondse explosies. Die zijn vergelijkbaar met het geluid van een zware vrachtwagen die over een viaduct rijdt".

Het bodemonderzoek duurt een uur per dag en vindt in de avonduren plaats, ergens tussen 19.00 en 23.00 uur. Dat is wel juist op het moment dat de meeste mensen thuis zijn. Van Melle: "We doen het in de avonduren, omdat dan geen omgevingsgeluiden zijn die het onderzoek kunnen beïnvloeden".Lees het volledige artikel op de website van Omroep Flevoland via deze link.
Poll


Icedome gaat voor Almere veel goed doen!

Ja, zeker weten

Misschien

Nee, echt niet

Ik geef niks om schaatsen

Heerenveen had moeten winnen

Zoetermeer had moeten winnen

Alle polls