AlmereStart.nl wenst je een fijne Woensdag
 
Verwijder blok
ZoekenGoogle Kruislinks
Verwijder blok
Filemeldingen


Op dit moment geen files

Bron: FileIndex.nl
Advertentie


Nieuwsartikel


Flevoland - Provinciaal onderzoek zorgbehoefte bijna rond

(Bron: Omroep Flevoland)
11 Jan 2019 om 15:21

Gedeputeerde Harold Hofstra hoopt over vier weken in beeld te hebben welke zorgbehoeftes er zijn bij verschillende gemeenten in Flevoland. Na het faillissement van de IJsselmeerziekenhuizen heeft de provincie adviesbureau KPMG de opdracht gegeven om te onderzoeken hoe de situatie van de zorg er nu uitziet en wat er in de toekomst nodig is.

Volgens Hofstra is dat onderzoek nodig voor de gesprekken die hij straks gaat voeren met toekomstverkenner Bas Leerink. Die is door minister Bruno Bruins voor Medische Zorg aangesteld om een grondige inventarisatie te maken van de zorg in Flevoland. 

"Wij willen goed beslagen ten ijs kunnen komen om te zeggen dit is nodig voor Flevoland", aldus Hofstra. "Als provincie hebben wij nadrukkelijk gezegd dat wij en de gemeenten Lelystad, Urk, Noordoostpolder en Dronten naast elkaar gaan staan." 

Rapport over de zorg in Flevoland
In opdracht van minister Bruins gaat verkenner Bas Leerink een rapport opstellen over de zorg in Flevoland. Volgens de minister is er op dit moment nog veel onduidelijkheid. Zo heeft hij nog geen cijfers en percentages over het aantal beschikbare zorgverleners. Hij kan dus nog niet zeggen hoe groot bijvoorbeeld het tekort aan kinderartsen is.

Voor de zomer is de toekomstverkenner klaar met zijn rapport.Lees het volledige artikel op de website van Omroep Flevoland via deze link.
Poll


Icedome gaat voor Almere veel goed doen!

Ja, zeker weten

Misschien

Nee, echt niet

Ik geef niks om schaatsen

Heerenveen had moeten winnen

Zoetermeer had moeten winnen

Alle polls