AlmereStart.nl wenst je een fijne Vrijdag
 
Verwijder blok
ZoekenGoogle Kruislinks
Verwijder blok
Filemeldingen


Op dit moment geen files

Bron: FileIndex.nl
Advertentie


Nieuwsartikel


Flevoland - Steeds minder aangiftes van fietsendiefstallen

(Bron: Omroep Flevoland)
16 May 2018 om 09:40

Steeds minder Flevolanders doen aangifte van fietsendiefstal. Dat blijkt uit politiecijfers die Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AVc) heeft opgevraagd over vorig jaar.

Volgens het AVc is niet te zeggen of het aantal diefstallen ook echt daalt. De stichting vermoedt dat de daling ook te maken heeft met een verhoogde aangiftedrempel. Sinds 2016 is het namelijk verplicht om gebruik te maken van de DigiD bij een aangifte.

Volgens de politie is het niet zo dat de aangiftebereidheid is afgenomen door de nieuwe manier van aangifte doen. "Vrijwel iedereen heeft zo'n code, omdat je die ook voor andere zaken nodig hebt," aldus een politiewoordvoerder.

Binnen Flevoland was de daling van het aantal aangiftes op Urk ten opzichte van 2016 het grootst, bijna 80 procent. In Lelystad was de daling beduidend lager met 'slechts' 41 procent. Ook in Noordoostpolder was de daling niet extreem groot. Daar ging het om 44 procent. 

[LocalFocus:https://localfocus2.appspot.com/5afb3074da3ee]

Op Urk wordt relatief het minst vaak aangifte gedaan van  fietsendiefstal. In de andere Flevolandse gemeenten is het aantal een stuk hoger. Lelystad voert de boventoon met ruim 2,5 aangifte per 1000 inwoners.

[LocalFocus:https://localfocus2.appspot.com/5afb35eda51ff]Lees het volledige artikel op de website van Omroep Flevoland via deze link.
Poll


Icedome gaat voor Almere veel goed doen!

Ja, zeker weten

Misschien

Nee, echt niet

Ik geef niks om schaatsen

Heerenveen had moeten winnen

Zoetermeer had moeten winnen

Alle polls