AlmereStart.nl wenst je een fijne Vrijdag
 
Verwijder blok
ZoekenGoogle Kruislinks
Verwijder blok
Filemeldingen


Op dit moment geen files

Bron: FileIndex.nl
Advertentie


Nieuwsartikel


Flevoland - Verkiezingen: 'Mo op stage bij een rattenvanger'

(Bron: Omroep Flevoland)
14 Mar 2019 om 20:40

Comedian Mo Hersi uit Almere loopt de dagen tot aan de verkiezingen op 20 maart stage bij de provincie Flevoland en waterschap Zuiderzeeland. Want wat doen ze daar eigenlijk allemaal?

Met kooien en klemmen gaat Mo donderdag de strijd aan met de muskusrat. De beesten zijn een ware plaag voor onze dijken, kades en oevers. Hun gegraaf kan voor instortingsgevaar zorgen. Om onze voeten droog te houden, moet het waterschap het aantal ratten beheersbaar houden.

De ratten komen van oorsprong niet voor in Nederland en hebben hier geen natuurlijke vijand. Per paar muskusratten komen er jaarlijks zo'n twintig nakomelingen bij. Het waterschap heeft speciaal opgeleide bestrijders om dit aantal te bedwingen. Mo gaat op stap met een van hen: Reinder Bossenbroek.

Elke dag speurt Reinder naar sporen die de ratten 's nachts achterlaten en plaatst daar vallen. Die moeten ook weer worden opgevist. "We gaan het water in," zegt Reinder. "Dan ga ik je even voordoen hoe het werkt." Vervolgens wordt Mo aan het werk gezet, maar dat gaat niet geheel vlekkeloos.Lees het volledige artikel op de website van Omroep Flevoland via deze link.
Poll


Icedome gaat voor Almere veel goed doen!

Ja, zeker weten

Misschien

Nee, echt niet

Ik geef niks om schaatsen

Heerenveen had moeten winnen

Zoetermeer had moeten winnen

Alle polls