AlmereStart.nl wenst je een fijne Zondag
 
Verwijder blok
ZoekenGoogle Kruislinks
Verwijder blok
Filemeldingen


Op dit moment geen files

Bron: FileIndex.nl
Advertentie


Nieuwsartikel


Flevoland - Verkiezingen: Mo op stage bij overslaghaven Flevokust

(Bron: Omroep Flevoland)
15 Mar 2019 om 10:19

Comedian Mo Hersi uit Almere loopt de dagen tot aan de verkiezingen op 20 maart stage bij de provincie Flevoland en het Waterschap Zuiderzeeland. Want wat doen ze daar eigenlijk allemaal?

Vandaag is Mo te gast in Flevokust Haven bij Lelystad. De provincie heeft zich hard gemaakt voor deze overslaghaven. Bij deze terminal kunnen schepen zeecontainers laden en lossen. Voor Flevoland is dit van economisch belang. En een dergelijke haven was er nog niet in de provincie.

"Op een schip kunnen wel 150 containers. Als die allemaal over de weg moeten, heb je een heleboel vrachtwagens nodig. Daarom is dit zo ideaal en ook nog eens milieuvriendelijk", vertelt de trotse terminalmanager Kees Vlaar. "Een vrachtwagen vervoert maar één of twee van dit soort containers per keer."

Mo mag van Kees Vlaar ook een container 'handelen', zoals dat heet. Met een enorme kraanauto tilt hij de container van een vrachtwagen en zet hem op de kade. "Dit is echt een jongensdroom, prachtig!", zegt Mo.

De containers komen via bijvoorbeeld Rotterdam vanuit heel de wereld. "Er zit echt van alles in, van speelgoed tot voedsel. Alles kan!", zegt Vlaar.

Ook vanuit Flevoland vertrekken op deze manier containers de wereld over. "Het is echt mooi om te bedenken dat hier volle containers met bijvoorbeeld uien op wereldreis gaan", vertelt Vlaar.Lees het volledige artikel op de website van Omroep Flevoland via deze link.
Poll


Icedome gaat voor Almere veel goed doen!

Ja, zeker weten

Misschien

Nee, echt niet

Ik geef niks om schaatsen

Heerenveen had moeten winnen

Zoetermeer had moeten winnen

Alle polls