AlmereStart.nl wenst je een fijne Vrijdag
 
Verwijder blok
ZoekenGoogle Kruislinks
Verwijder blok
Filemeldingen


Op dit moment geen files

Bron: FileIndex.nl
Advertentie


Nieuwsartikel


Lelystad - Bewoners willen af van bootwrakken voor de deur

(Bron: Omroep Flevoland)
15 Apr 2019 om 23:01

Omwonenden van het Gelderse Diep in Lelystad zijn de overlast van de vele boten in het water zat. Veel vaartuigen verkeren in slechte staat en worden nauwelijks gebruikt. Ook parkeren sommige eigenaren van buiten de wijk hun auto in het gras om aan hun bootje te klussen. Daarmee vernielen ze volgens de buurtbewoners het groen in de wijk.

In maart 2015 was er ook al overlast. Toen kondigde de gemeente aan te gaan handhaven. De wrakken kregen een sticker. Als de eigenaar zich niet bij de gemeente zou melden, zou de boot na drie maanden worden verwijderd. Binnen enkele maanden zou het Gelderse Diep verlost zijn van de bootwrakken. Volgens een buurtbewoner zijn er in 2015 een paar boten weggehaald maar is er daarna niets meer gebeurd.

"Het probleem is dat je in Lelystad niets hoeft te betalen voor je boot. In bijvoorbeeld Dronten en Almere moet dat wel en dus komen ze hier heen", legt een buurtbewoner uit. Fred Wilcke van de InwonersPartij Lelystad gaat deze week vragen stellen aan het college van B en W over de situatie. "Dit is toch geen gezicht. Het is gewoon slecht voor het imago van Lelystad. Dit moet je niet willen."

Volgens Wilcke is de oplossing simpel; de boten moeten netjes gemaakt worden, of worden weggehaald.Lees het volledige artikel op de website van Omroep Flevoland via deze link.
Poll


Icedome gaat voor Almere veel goed doen!

Ja, zeker weten

Misschien

Nee, echt niet

Ik geef niks om schaatsen

Heerenveen had moeten winnen

Zoetermeer had moeten winnen

Alle polls