AlmereStart.nl wenst je een fijne Vrijdag
 
Verwijder blok
ZoekenGoogle Kruislinks
Verwijder blok
Filemeldingen


Op dit moment geen files

Bron: FileIndex.nl
Advertentie


Nieuwsartikel


Lelystad - Herman Bekiusschool verhuist nog niet naar Karveel

(Bron: Omroep Flevoland)
15 May 2018 om 23:01

De Dokter Herman Bekiusschool in Lelystad verhuist voorlopig niet terug naar het Karveel. De gemeenteraad wilde daar dinsdagavond een besluit over nemen, maar de partijen vinden dat er nog teveel onbeantwoorde vragen zijn over de verhuizing.

De Herman Bekiusschool zat jaren aan het Karveel maar is in 2008 ingetrokken bij De Anger in een nieuw gebouw van de Eduvier Onderwijsgroep aan de Zuigerplasdreef. Het Aurum College trok toen in het gebouw aan het Karveel.
De onderwijsgroep wil de Herman Bekiusschool nu terugverhuizen naar het Karveel, zodat het Aurum College de plaats aan de Zuigerplasdreef kan innemen. Die school voor voortgezet speciaal onderwijs zit nu op twee locaties, waarvan er een in slechte staat verkeerd. De onderwijsgroep wil de panden in zowel het Karveel als aan de Zuigerplasdreef opknappen en uitbreiden.

Bewoners maken bezwaar
Het college van burgemeester en wethouder heeft de verhuizing en de uitbreiding goedgekeurd, maar de bewoners van het Karveel maken bezwaar. Zij vrezen overlast door verkeersdrukte en rommel en lawaai door de leerlingen. Ze zeggen nergens geĂŻnformeerd te zijn geweest over de plannen en zij verwijten de gemeente hun belangen te negeren.

De gemeenteraad wil nu meer tijd om te besluiten over de verhuizing van de scholen en de verbouwingen die de Eduvier Onderwijsgroep daarbij nodig acht. Tot die tijd zullen de plannen van de onderwijsgroep stil liggen. Het is niet bekend wanneer de gemeenteraad hierover verder praat 

 Lees het volledige artikel op de website van Omroep Flevoland via deze link.
Poll


Icedome gaat voor Almere veel goed doen!

Ja, zeker weten

Misschien

Nee, echt niet

Ik geef niks om schaatsen

Heerenveen had moeten winnen

Zoetermeer had moeten winnen

Alle polls