AlmereStart.nl wenst je een fijne Woensdag
 
Verwijder blok
ZoekenGoogle Kruislinks
Verwijder blok
Filemeldingen


Op dit moment geen files

Bron: FileIndex.nl
Advertentie


Nieuwsartikel


Lelystad - SVOL: 'Niet veel Lelystadse kinderen naar school in Dronten'

(Bron: Omroep Flevoland)
11 Oct 2018 om 10:53

De Stichting Voortgezet Onderwijs Lelystad (SVOL) denkt niet dat er ineens veel Lelystadse kinderen in Dronten naar school gaan, omdat zij de nieuwe campus niet zien zitten. De rectoren van het Almere College en Ichthus College in Dronten lieten Omroep Flevoland woensdag weten dat zij extra leerlingen trekken, onder meer vanwege de fusie van de drie Lelystadse scholen. Ook zou het verdwijnen van de christelijke school Arcus meespelen.

Beide Dronter scholen rekenen er op dat toestroom uit Lelystad de komende jaren doorzet. Ouders zouden bang zijn dat de campus met 3.800 leerlingen te groot wordt. Mede daarom laat het Almere College tijdelijke lokalen plaatsen.

Dit jaar vijf aanmeldingen minder
Volgens SVOL-bestuurder Barry Lommen klopt het dat er Lelystadse kinderen in Dronten naar het voortgezet onderwijs gaan, maar niet de aantallen van circa dertig die het Almere College meldt. Voor het huidige schooljaar hebben zich in Lelystad vijf leerlingen minder aangemeld dan het jaar ervoor. Waar die kinderen naar school gaan weet hij niet.

Trek buiten Lelystad al sinds 1968
Lommen stelt dat al sinds 1968 leerlingen buiten Lelystad naar school gaan. Zo trekken havo/vwo-scholen in Harderwijk al jaren Lelystadse kinderen, omdat hun ouders het brede school-concept van de bestaande scholen niet zien zitten.
Ook heeft het aantal leerlingen per school door de jaren heen een grillig patroon vertoond. Lommen ziet dit ook terug in Dronten, waar het Almere College sinds 2015 sterk is gegroeid en Ichthus College juist is gekrompen.

Zorgen over omvang campus weggeëbd
Lommen erkent dat er veel discussie is geweest over dat de campus te groot en onpersoonlijk zou worden. De zorgen zijn grotendeels weggeëbd, nadat vorig jaar bekend werd hoe de nieuwe school er uit gaat zien. Het cluster vmbo en de cluster havo/vwo bestaan straks uit zes gebouwen, met elk maximaal vijfhonderd leerlingen. Dit om de scholen kleinschalig te houden.
In het verleden is ook uitvoerig gesproken over de identiteit van de clusterscholen, waarin plaats is voor openbare, christelijke en niet-christelijke stromingen.
De SVOL is optimistisch dat de campus juist nieuwe leerlingen weet aan te trekken, die nu nog buiten Lelystad naar school gaan.

Start bouw eind februari
Het definitieve ontwerp van de campus is gereed. In december wordt uit de openbare aanbesteding de aannemer gekozen, waarna eind februari de bouw moet beginnen. De campus moet in juni 2020 klaar zijn en in gebruik worden genomen in het schooljaar 2020-2021. 

[StoryTelling:Media:41002CA0054DB648C125822C007409AB][StoryTelling:Media:53406FDD2B1BDC59C12580B50047CDB8]

Lees het volledige artikel op de website van Omroep Flevoland via deze link.
Poll


Icedome gaat voor Almere veel goed doen!

Ja, zeker weten

Misschien

Nee, echt niet

Ik geef niks om schaatsen

Heerenveen had moeten winnen

Zoetermeer had moeten winnen

Alle polls