AlmereStart.nl wenst je een fijne Woensdag
 
Verwijder blok
ZoekenGoogle Kruislinks
Verwijder blok
Filemeldingen


Op dit moment geen files

Bron: FileIndex.nl
Advertentie


Nieuwsartikel


Lelystad - Verdachte eerwraakzaak wil bij hof wel praten

(Bron: Omroep Flevoland)
11 Jan 2019 om 15:18

Een man uit Lelystad, die door de rechtbank is veroordeeld voor een moordpoging op zijn zus en haar vriend, wil in hoger beroep wel een toelichting geven op de camerabeelden van het incident. Dat weigerde hij tot nu toe.

In februari 2017 schoot de man bij het station Lelystad Centrum met een pistool op de twee. Hij werd in juni vorig jaar door de extra beveiligde rechtbank op Schiphol veroordeeld tot 18 jaar cel en het betalen van schadevergoedingen van 25.000 en 10.000 euro. 

"Er staan veel dingen in het dossier die niet kloppen", zei de Lelystedeling vrijdag tijdens een zogeheten regiezitting voor het gerechtshof in Leeuwarden. Hij ontkent dat hij moordplannen had. Eerder durfde hij de camerabeelden niet te bekijken, maar na lang beraad met zijn advocaat wil hij dat in hoger beroep wel doen. Ook zal hij gaan meewerken aan een psychologisch onderzoek.

Eerwraak
De man zou zijn jongere zus en haar vriend urenlang hebben staan opwachten bij het station. Op klaarlichte dag schoot hij met een pistool op de vriend, die niet werd geraakt. Toen hij op zijn zus richtte, weigerde het vuurwapen. De vrouw belandde in het water. Daarin probeerde hij haar te verdrinken, aldus de rechtbank. De onderkoelde vrouw moest worden gereanimeerd.

De rechtbank zag sterke aanwijzigingen voor eerwraak. Er waren al langere tijd spanningen. De vriend kwam niet uit de jezidische gemeenschap van de familie van de veroordeelde man.

Horen getuigen
Zijn advocaat wil tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak getuigen horen die kunnen bevestigen dat de Lelystedeling bij het station was om van een kennis drugs te kopen. Daarnaast moeten de zus en haar vriend een concretere verklaring geven, vindt de raadsman. Diverse betrokken agenten moeten ook worden gehoord. Deskundigen kunnen meer informatie geven over onder meer eerwraak en de medische toestand van de zus die dag. Zo had de onderkoeling van de vrouw ook veroorzaakt kunnen worden door de sowieso al koude dag, stelt de advocaat. De rechter neemt op vrijdag 25 januari een beslissing over de onderzoekswensen.Lees het volledige artikel op de website van Omroep Flevoland via deze link.
Poll


Icedome gaat voor Almere veel goed doen!

Ja, zeker weten

Misschien

Nee, echt niet

Ik geef niks om schaatsen

Heerenveen had moeten winnen

Zoetermeer had moeten winnen

Alle polls