AlmereStart.nl wenst je een fijne Vrijdag
 
Verwijder blok
ZoekenGoogle Kruislinks
Verwijder blok
Filemeldingen


Op dit moment geen files

Bron: FileIndex.nl
Advertentie


Nieuwsartikel


Lelystad - Wedstrijd SVL wordt na racistische uitlatingen alsnog uitgespeeld

(Bron: Omroep Flevoland)
16 May 2018 om 08:33

Een jeugdteam van voetbalclub SV Lelystad zit niet te wachten op een wedstrijd woensdagavond tegen Epe, maar speelt hem toch. De wedstrijd is een†hervatting van een duel van drie weken geleden.

Grensrechter
De wedstrijd werd toen gestaakt na racistische uitlatingen tegen een speler van SVL. Een grensrechter, afkomstig van Epe, zou 'aap' tegen een Lelystadse speler hebben gezegd. De jongen kreeg ook een rode kaart. De uitlatingen zijn op video vastgelegd en overgedragen aan de KNVB.

"De gebeurtenissen van bovenstaande wedstrijd zijn voorgelegd aan de aanklager. Over de uitkomsten is nu nog geen uitsluitsel, maar dat volgt eind deze week of begin volgende week," zo zegt een woordvoerder van de voetbalbond.

Gestaakt
Ondertussen moet het restant van de wedstrijd wel afgemaakt worden. Eigenlijk heeft SVL daar geen zin in, aangezien de club van mening is dat de grensrechter van Epe eerst gestraft moet worden.

Als SVL de wedstrijd niet afmaakt, pakt Epe de drie punten en wordt daarmee direct kampioen. Dat verdient de club niet, vertelt†√©√©n van de ouders van de jeugdspelers. Daarom is besloten om woensdagavond alsnog de resterende 19 minuten uit te spelen. SVL verdedigt dan een voorsprong van 2-1.

Epe
De voorzitter van SV Epe, Niels Witterholt reageert als volgt: "De context is breder dan wat er op de beelden te zien is. Er zijn door beide kanten dingen gezegd en gedaan. Ook door SV Lelystad. Tegen de grensrechter zijn door de club interne maatregelen genomen."Lees het volledige artikel op de website van Omroep Flevoland via deze link.
Poll


Icedome gaat voor Almere veel goed doen!

Ja, zeker weten

Misschien

Nee, echt niet

Ik geef niks om schaatsen

Heerenveen had moeten winnen

Zoetermeer had moeten winnen

Alle polls