AlmereStart.nl wenst je een fijne Dinsdag
 
Verwijder blok
ZoekenGoogle Kruislinks
Verwijder blok
Filemeldingen


Op dit moment geen files

Bron: FileIndex.nl
Advertentie


Nieuwsartikel


Lelystad - Zwaardere straf en TBS voor steekpartij in GGZ-instelling

(Bron: Omroep Flevoland)
9 May 2019 om 22:41

De celstraf van een 37-jarige Rotterdammer is donderdag door het gerechtshof in Leeuwarden verdubbeld. Ook moet de man verplicht TBS volgen. De man stak in 2017 met een aardappelmesje in op een mede-patiënt in GGZ-instelling Meerzicht in Lelystad. Hij is veroordeeld voor poging tot doodslag.

Eerder kreeg de Rotterdammer 6 maanden cel en twee jaar TBS met voorwaarden. Deze lichtere TBS-maatregel heeft een beperkte tijdsduur en is zonder dwang. Met deze nieuwe straf moet de Rotterdammer gedwongen therapie volgen en dit kan oneindig verlengd worden als het nodig is. Het hof komt de eis van het Openbaar Ministerie tegemoet.

Steken in het gezicht met een aardappelmesje
De man is een psychiatrische patiënt. Hij verbleef nog maar een paar dagen in de instelling toen het op 20 juni 2017 mis ging. Hij liep de kamer van een mede-patiënt binnen en dwong het slachtoffer een zelfgemaakt drankje van lavendel en water te drinken. Zou hij dat niet doen, dan dreigde de man zijn keel door te snijden. De Rotterdammer deed de deur op slot en stak het slachtoffer in zijn gezicht en probeerde hem te wurgen. Het slachtoffer overleefde de aanval.

In de eerdere rechtszaak zei de verdachte dat hij uit noodweer handelde. Daar hield hij donderdag aan vast. Het hof ziet onvoldoende bewijs voor een poging tot moord, wel voor een poging tot doodslag.

Weigeren mee te werken aan psychologisch onderzoek
De Rotterdammer weigerde in de aanloop naar het hoger beroep mee te werken aan een aantal onderzoeken. Op basis van eerder onderzoek stelt het hof vast dat de man schizofreen is.

De rechters gaan ervan uit dat deze stoornis ook aanwezig was bij het incident in Meerzicht. Daarom is gekozen voor TBS met dwangverpleging.Lees het volledige artikel op de website van Omroep Flevoland via deze link.
Poll


Icedome gaat voor Almere veel goed doen!

Ja, zeker weten

Misschien

Nee, echt niet

Ik geef niks om schaatsen

Heerenveen had moeten winnen

Zoetermeer had moeten winnen

Alle polls