AlmereStart.nl wenst je een fijne Dinsdag
 
Verwijder blok
ZoekenGoogle Kruislinks
Verwijder blok
Filemeldingen


Op dit moment geen files

Bron: FileIndex.nl
Advertentie


Nieuwsartikel


Noordoostpolder - Liander versterkt elektriciteitsnet voor zonneparken

(Bron: Omroep Flevoland)
9 May 2019 om 23:09

Energiemaatschappij Liander gaat het elektriciteitsnet in Noordoostpolder verzwaren om de stroom van nieuwe zonneparken af te kunnen voeren. Op dit moment zijn de kabels van Liander te dun en de verdeelstations zijn niet berekend op grote hoeveelheden stroom.

Veel boeren in Noordoostpolder willen de daken van hun schuren vol leggen met zonnepanelen maar kunnen dat niet doen, omdat het net er niet geschikt voor is. Om hen tegemoet te komen en klaar te zijn voor de energietransitie die in heel Nederland aan de orde is, gaat Liander de systemen verbeteren.

In onder meer Ens, Espel, Emmeloord en Urk worden dikkere kabels gelegd, elektrische installaties versterkt en nieuwe elektriciteitsverdeelstations gebouwd. In het noorden van Noordoostpolder wordt een compleet nieuw net aangelegd, omdat het oude net niet geschikt is voor het transport van grote hoeveelheden stroom. Ook voor Marknesse/Vollenhove is Liander bezig met het uitwerken van plannen om de netcapaciteit te versterken.

Ondernemers die grote zonneparken willen aanleggen moeten contact opnemen met Liander om de plannen af te stemmen. Particulieren die zonnepanelen op hun dak willen plaatsen, kunnen dat gewoon blijven doen. Voorwaarde is wel dat zij hun panelen aanmelden bij energieleveren.nl.Lees het volledige artikel op de website van Omroep Flevoland via deze link.
Poll


Icedome gaat voor Almere veel goed doen!

Ja, zeker weten

Misschien

Nee, echt niet

Ik geef niks om schaatsen

Heerenveen had moeten winnen

Zoetermeer had moeten winnen

Alle polls