AlmereStart.nl wenst je een fijne Donderdag
 
Verwijder blok
ZoekenGoogle Kruislinks
Verwijder blok
Filemeldingen


Op dit moment geen files

Bron: FileIndex.nl
Advertentie


Nieuwsartikel


Noordoostpolder - Voortaan maximaal vier arbeidsmigranten in één huis

(Bron: Omroep Flevoland)
8 Nov 2018 om 19:57

Om overlast in Emmeloord en de groendorpen te voorkomen, mogen er voortaan maximaal vier arbeidsmigranten in één huis wonen. Dat heeft de gemeente Noordoostpolder bekendgemaakt. 

Voorheen mochten er zes seizoensarbeiders in een woning bivakkeren, maar dat wil de gemeente niet meer. "We willen niet dat er dan ook 6 auto's voor de stoep staan want daar is zo'n wijk ook niet op berekend", aldus wethouder Wiemer Haagsma. De regel geldt ook voor studenten of andere personen die met elkaar geen gezin vormen.

Binnen een straal van 40 meter mag ook maar één van dat soort woningen staan. "Het kan dus niet zo zijn dat er een straat vol met arbeidsmigranten ontstaat", legt Haagsma uit. 

Waar moeten de seizoenswerkers dan slapen? 
De gemeente Noordoostpolder verruimde eerder al de regels in het buitengebied, waar juist meer arbeidsmigranten kunnen worden gevestigd. Zo mag het aantal slaapplaatsen per locatie worden uitgebreid van 100 naar 150, en het aantal boerderijen met arbeidsmigranten mag uitbreiden van 10 naar 15. Er komen volgens Haagsma ook 3 plekken waar 300 arbeidsmigranten mogen wonen.

Verder kunnen er in het buitengebied units worden geplaatst in het hoogseizoen waar 20 arbeidsmigranten mogen wonen voor maximaal 12 weken. De wethouder zegt dat de units wel op het land van de boer geplaatst moeten worden waar de arbeiders aan het werk zijn.

Hoeveel arbeidsmigranten zijn er aan het werk in Noordoostpolder? 
Volgens wethouder Haagsma zijn er in Noordoostpolder jaarlijks zo'n 1700 fulltime banen voor arbeidsmigranten. "Dat wil niet zeggen dat er ook 1700 arbeiders zijn. Een deel komt maar een half jaar of zelfs drie maanden dus hoeveel migranten het precies zijn is lastig te zeggen."

 Lees het volledige artikel op de website van Omroep Flevoland via deze link.
Poll


Icedome gaat voor Almere veel goed doen!

Ja, zeker weten

Misschien

Nee, echt niet

Ik geef niks om schaatsen

Heerenveen had moeten winnen

Zoetermeer had moeten winnen

Alle polls