AlmereStart.nl wenst je een fijne Woensdag
 
Verwijder blok
ZoekenGoogle Kruislinks
Verwijder blok
Filemeldingen


Op dit moment geen files

Bron: FileIndex.nl
Advertentie


Nieuwsartikel


Swifterbant - Buurman van 'Polendorp' wil schadevergoeding

(Bron: Omroep Flevoland)
8 Nov 2018 om 20:39

Boer Van Dorssen uit Swifterbant wil dat de gemeente Dronten hem compenseert voor het grote polenhotel aan de Visvijverweg, vlakbij zijn bedrijf. Van Dorssen voelt zich benadeeld door de komst van de 300 seizoenarbeiders. Volgens hem vervelen zij zich stierlijk en zorgen ze voor veel overlast. Om dit te illustreren had Van Dorssen foto’s naar de rechtbank meegenomen van bierflesjes en sigarettenpeuken die hij vaak op zijn akkers vindt.

Zijn familie is vijftig jaar bezig geweest om een goed bestaan op te bouwen aan de Visvijverweg, vertelde Van Dorssen. Ze hebben geïnvesteerd in hun bedrijf en woning. De buurman vindt dat uit de verkoopprijs van een bedrijfswoning verderop al is gebleken dat zijn buurt minder aantrekkelijk is geworden.

De gemeente bestrijdt die waardedaling. Volgens een deskundige die voor de gemeente een taxatie heeft uitgevoerd, is er geen schade ontstaan door een planologische verandering in het bestemmingsplan. Volgens Van Dorssen heeft de taxateur van de gemeente slecht werk geleverd.

'Overlast telt niet mee voor schade'
De ‘Polen’ zijn in het polenhotel ondergebracht door uitzendbureau Level One. Het zijn tijdelijke arbeidskrachten. Om die reden telt volgens een vertegenwoordiger van de gemeente de overlast van de seizoensarbeiders niet mee bij het berekenen van de schade.

Een vertegenwoordiger van het uitzendbureau gaf tijdens de zitting aan dat er bij overlast snel wordt opgetreden. Het uitzendbureau beschikt over contactpersonen in de buurt die opletten.

De rechter doet over 6 weken uitspraak.Lees het volledige artikel op de website van Omroep Flevoland via deze link.
Poll


Icedome gaat voor Almere veel goed doen!

Ja, zeker weten

Misschien

Nee, echt niet

Ik geef niks om schaatsen

Heerenveen had moeten winnen

Zoetermeer had moeten winnen

Alle polls