AlmereStart.nl wenst je een fijne Vrijdag
 
Verwijder blok
ZoekenGoogle Kruislinks
Verwijder blok
Filemeldingen


Op dit moment geen files

Bron: FileIndex.nl
Advertentie


Nieuwsartikel


Urk - 3 tot 6 jaar cel voor bemanning en eigenaar drugskotter

(Bron: Omroep Flevoland)
16 May 2018 om 13:21

De Urker eigenaar en vier opvarenden van de drugskotter Z-181 zijn woensdag veroordeeld tot celstraffen van 3 tot 6 jaar cel. De mannen visten in juni vorig jaar 260 kilo cocaĆÆne op uit zee, maar ze werden betrapt toen ze de drugs aan wal wilden brengen.

Een man uit Montenegro kreeg de hoogste straf van 6 jaar. Hij zou niet tot de reguliere bemanning van het schip hebben behoord, maar kwam speciaal aan boord toen het schip uitvoer om de drugs uit zee op te vissen. 

Het Urker bemanningslid F. moet van de rechter 5 jaar de cel in. Dat is meer dan justitie had geƫist. De rechtbank rekent het F. aan dat hij in de zaak weinig heeft verklaard.
De Urker eigenaar van de kotter, Johannes N., moet 4 jaar de cel in. Dat is een jaar meer dan de straf die het Openbaar Ministerie had geĆ«ist. 

De schipper van de Z-181 kreeg 3,5 jaar cel opgelegd. Een Poolse ingehuurde kracht kreeg 3 jaar cel. 

Een aantal bemanningsleden beweerde tijdens de inhoudelijke behandeling dat zij niets van de smokkel hadden afgeweten. Maar de rechtbank volgt verklaringen van eigenaar Johannes N. en stelt dat alle bemanningsleden wisten dat er op coke gevist zou gaan worden.

Het OM wilde ook dat de gebruikte kotter in beslag genomen zou worden, maar daar ging de rechtbank niet in mee.

Van de 5 mannen die terechtstonden in de zaak was alleen eigenaar Johannes N. bij de uitspraak aanwezig.Lees het volledige artikel op de website van Omroep Flevoland via deze link.
Poll


Icedome gaat voor Almere veel goed doen!

Ja, zeker weten

Misschien

Nee, echt niet

Ik geef niks om schaatsen

Heerenveen had moeten winnen

Zoetermeer had moeten winnen

Alle polls