AlmereStart.nl wenst je een fijne Vrijdag
 
Verwijder blok
ZoekenGoogle Kruislinks
Verwijder blok
Filemeldingen


Op dit moment geen files

Bron: FileIndex.nl
Advertentie


Nieuwsartikel


Urk - Camerawinkel eist gelijke behandeling via Raad van State

(Bron: Omroep Flevoland)
15 May 2018 om 20:07

De eigenaar van een camerawinkel in Zwolle, winkelketen Kamera Express Superstore, is verbolgen over het feit dat er voor hem andere regels gelden dan voor een concurrent op Urk.

De zaak op Urk, CameraNu.nl, is gevestigd op een bedrijventerrein van de gemeente en heeft toestemming van de gemeente Urk om uit te breiden. Het Zwolse filiaal van de Kamera Express Superstore moest van de gemeente Zwolle juist vertrekken van een bedrijventerrein en zich in winkelgebied vestigen. Die partij eist nu voor de Raad van State dat er een streep door het plan van de Urker winkel gaat. 

Geen detailhandel toegestaan
De reden voor het gedwongen vertrek van de camerawinkel in Zwolle is dat er op het bedrijventerrein geen detailhandel is toegestaan in het bestemmingsplan van de gemeente. De Zwolse winkel vertrok daarom naar een locatie in het stadscentrum. Op Urk is detailhandel op het bedrijventerrein wel toegestaan in het bestemmingsplan. 

Volgens de advocaat van Kamera Express Superstore moeten gemeentes zorgen voor een gelijk speelveld tussen concurrenten. Dat doet Urk niet volgens de jurist. Maar een woordvoerder van de gemeente Urk zegt dat gemeentes hun eigen bestemmingsplan mogen bepalen. "Er zijn geen nationale regels voor ons, behalve dat een bestemmingsplan in overeenstemming moet zijn met een goede ruimtelijke ordening".

Over twee weken wordt er uitspraak gedaan in de zaak.Lees het volledige artikel op de website van Omroep Flevoland via deze link.
Poll


Icedome gaat voor Almere veel goed doen!

Ja, zeker weten

Misschien

Nee, echt niet

Ik geef niks om schaatsen

Heerenveen had moeten winnen

Zoetermeer had moeten winnen

Alle polls