AlmereStart.nl wenst je een fijne Woensdag
 
Verwijder blok
ZoekenGoogle Kruislinks
Verwijder blok
Filemeldingen


Op dit moment geen files

Bron: FileIndex.nl
Advertentie


Nieuwsartikel


Urk - Gemeente wil nieuwe brug vernoemen naar Michiel de Ruyter

(Bron: Omroep Flevoland)
10 Jan 2019 om 22:40

De plannen voor de nieuwe wijk Schokkerhoek op Urk vorderen gestaag. De gemeente heeft het ontwerp gepresenteerd voor een nieuwe brug, die de wijk met 1.450 woningen bereikbaar maakt. De nieuwe brug wil de gemeente vernoemen naar zeeheld Michiel de Ruyter. Een naamgevingscommissie moet zich nog buigen over de naam. 

De nieuwe, derde verkeersbrug over de Urkervaart op Urk moet een echte blikvanger worden. De gemeente heeft gekozen voor een moderne, gelijkvloerse brug met een opvallende witte bovenkant. Als de brug openstaat, lijkt dit brugdeel op een zogenoemde boetnaald. Dit is een naald waarmee vissersnetten gerepareerd worden.

Het wegdek bestaat uit een gescheiden deel voor auto's en een gedeelte voor fietsers en voetgangers. Rondom de brug komen wandelpaden, ruimte voor sportvissers en trappen waar mensen kunnen zitten. "Het is een plek waar je echt wilt zijn en waar je elkaar kunt ontmoeten", aldus wethouder Gerrit Post Jr.

De brug wordt de belangrijkste toegangsweg naar de nieuwe woonwijk Schokkerhoek, ofwel de Zeeheldenbuurt. De eerste woningen daar verrijzen vanaf 2021. De wethouder vindt het belangrijk dat eerst de infrastructuur naar de woonwijk aangelegd wordt.

Wie de brug gaat bouwen en hoeveel het gaat kosten, is nog niet bekend. Bedrijven die de bouw op zich willen nemen, kunnen zich rond eind januari aanmelden. Eind dit jaar wordt met de bouw begonnen. De nabijgelegen fietsbrug van de Ransuil naar het bedrijventerrein blijft overigens ook bestaan.

Kinderboerderij waarschijnlijk verplaatst
De brug en een bijbehorende rotonde komen tegenover kinderboerderij De Stekplek. De gemeente bespreekt met eigenaar zorginstelling Triade, of de boerderij verplaatst gaat worden. Strikt genomen is dat niet nodig. Er is maar een klein stukje van het terrein nodig voor de nieuwe wegen. Maar omdat de nieuwe woonwijk ook zorgzone krijgt, zou het gunstiger voor de kinderboerderij zijn om zich daar te vestigen. Of dat gebeurt, moet over een paar weken duidelijk worden.

Voorzieningen
In de Schokkerhoek moeten ook allerlei voorzieningen komen, zoals een buurtcentrum, een school met sportzaal en een nieuwe kerk. Er wordt nog onderzocht welke voorzieningen haalbaar zijn. In april moet dat duidelijk zijn. Dan staat de herziening van het bestemmingsplan op de politieke agenda.Lees het volledige artikel op de website van Omroep Flevoland via deze link.
Poll


Icedome gaat voor Almere veel goed doen!

Ja, zeker weten

Misschien

Nee, echt niet

Ik geef niks om schaatsen

Heerenveen had moeten winnen

Zoetermeer had moeten winnen

Alle polls