AlmereStart.nl wenst je een fijne Vrijdag
 
Verwijder blok
ZoekenGoogle Kruislinks
Verwijder blok
Filemeldingen


Op dit moment geen files

Bron: FileIndex.nl
Advertentie


Nieuwsartikel


Urk - Ultieme poging om pulskorvisserij te redden

(Bron: Omroep Flevoland)
15 Apr 2019 om 08:53

Een groep Europarlementariërs onder aanvoering van Peter van Dalen wil via een zogenoemde 'seperate vote' (aparte stemming) de pulskorvisserij toch toelaten in de Europese Unie. Veel Urkers vissen met pulskor, een techniek waarbij met elektriciteit vissen op de zeebodem worden opgeschrikt waardoor ze in de netten zwemmen.

Het gebeurt zelden dat in het Europees Parlement een separate vote wordt ingediend na een zogenoemd triloog-akkoord. In februari zetten de Europese Commissie, het Europees Parlement en de Raad van Ministers in zo'n driepartijenoverleg een streep door de pulskorvisserij. Voor de seperate vote is het nodig dat een groep van minimaal 38 Europarlementariërs een verzoek steunt. Van Dalen heeft het verzoek opgesteld in nauwe samenwerking met de Nederlandse Europarlementariërs Annie Schreijer-Pierik en Jan Huitema.

Ultieme poging om tij te keren
"Dit is de laatste slag in het EP voor het behoud van de puls. Ik ben er tegen dat die effectieve, duurzame en innovatieve techniek zal worden verboden. Met onze separate vote doen we een ultieme poging, dat te keren", zegt Van Dalen. "Ik ben blij dat we een brede coalitie hebben gevonden en samen strijden voor deze duurzame innovatie."

Het verzoek voor de aparte stemming is getekend door veertig Europarlemantariërs. Naast veel Nederlandse Europarlementariërs hebben ook enkele Duitse, Slowaakse en Kroatische afgevaardigden het verzoek ondertekend. Als de aparte stemming wordt goedgekeurd, wordt er dinsdag in Straatsburg over de pulskorvisserij gestemd.Lees het volledige artikel op de website van Omroep Flevoland via deze link.
Poll


Icedome gaat voor Almere veel goed doen!

Ja, zeker weten

Misschien

Nee, echt niet

Ik geef niks om schaatsen

Heerenveen had moeten winnen

Zoetermeer had moeten winnen

Alle polls