AlmereStart.nl wenst je een fijne Vrijdag
 
Verwijder blok
ZoekenGoogle Kruislinks
Verwijder blok
Filemeldingen


Op dit moment geen files

Bron: FileIndex.nl
Advertentie


Nieuwsartikel


Urk - Vandaag uitspraak in zaak drugskotter

(Bron: Omroep Flevoland)
16 May 2018 om 06:17

De rechtbank in Amsterdam doet vanmiddag uitspraak in de zaak van drugskotter Z-181. Op dit schip van een Urker eigenaar werd vorig jaar zomer 260 kilo cocaïne gevonden die kort daarvoor uit zee zou zijn opgepikt.

Tegen vier opvarenden en de eigenaar werden twee maanden geleden celstraffen van 3 tot 6 jaar geëist.De hoogste straf van zes jaar werd geëist tegen de verdachte uit Montenegro. Hij zou niet tot de reguliere bemanning van het schip hebben behoord, maar kwam speciaal aan boord toen het schip uitvoer om de drugs uit zee op te vissen.

Tegen de Urker schipper W. eist justitie 5 jaar cel. Eigenaar N. zou tenminste 3 jaar de gevangenis in moeten. Tegen een Pools en een ander Urker bemanningslid is drie jaar geëist.

'Eigenaar bedreigd'
De advocaat van de eigenaar zei tijdens de inhoudelijke behandeling dat zijncliënt zou moeten worden vrijgesproken. De Urker kottereigenaar zou uit psychische overmacht hebben gehandeld, omdat hij en zijn gezin werden bedreigd door criminelen. Hij moest dus wel meewerken aan de smokkel.

Het Openbaar Ministerie vindt dat de man desondanks de cel in moet. De man zoutijd genoeg hebben gehad om zich te bezinnen en hulp in te roepen.

De verklaringen van het Montenegrijnse, het Poolse en een Urker bemanningslid dat zij niets van de smokkel wisten, noemde het OM ook ongeloofwaardig.

De uitspraak staat inmiddels hier.Lees het volledige artikel op de website van Omroep Flevoland via deze link.
Poll


Icedome gaat voor Almere veel goed doen!

Ja, zeker weten

Misschien

Nee, echt niet

Ik geef niks om schaatsen

Heerenveen had moeten winnen

Zoetermeer had moeten winnen

Alle polls