AlmereStart.nl wenst je een fijne Donderdag
 
Verwijder blok
ZoekenGoogle Kruislinks
Verwijder blok
Filemeldingen


Op dit moment geen files

Bron: FileIndex.nl
Advertentie


Nieuwsartikel


Zeewolde - Bijna 100% dekking buurt-AED's na inzamelingsactie

(Bron: Omroep Flevoland)
8 Nov 2018 om 12:35

De campagne om met de buurt geld in te zamelen voor een buurt-AED is een groot succes in Zeewolde. Hingen er vorige maand nog maar 4 in het dorp, nu zijn dat 25 apparaten waarmee hulp kan worden geboden bij een hartstilstand. De dekking is nu bijna honderd procent.

"De angst voor lange aanrijtijden van de ambulance is één van de belangrijkste redenen waarom de campagne voor een eigen buurt-AED een succes is in Zeewolde", denkt EHBO-instructeur Germa van der Wel. Ze heeft de landelijke campagne van de Hartstichting opgepakt en is de initiatiefneemster in Zeewolde.

De vijftien minuten grens van de ambulance wordt nergens in Flevoland zo vaak overschreden als in Zeewolde. Het dorp heeft in het centrum geen eigen ambulancestandplaats. De animo om mee te doen aan de campagne voor een buurt-AED is daarom groot.

"Er is in Zeewolde al 40.000 euro gedoneerd. Dat is een groot succes", zegt Van der Wel. Er lopen in totaal acties in 26 buurten. In 22 buurten is het initiatief al geslaagd, de overige wijken zijn dichtbij de eindstreep.Lees het volledige artikel op de website van Omroep Flevoland via deze link.
Poll


Icedome gaat voor Almere veel goed doen!

Ja, zeker weten

Misschien

Nee, echt niet

Ik geef niks om schaatsen

Heerenveen had moeten winnen

Zoetermeer had moeten winnen

Alle polls