AlmereStart.nl wenst je een fijne Dinsdag
 
Verwijder blok
ZoekenGoogle Kruislinks
Verwijder blok
Filemeldingen


Op dit moment geen files

Bron: FileIndex.nl
Advertentie


Nieuwsartikel


Zeewolde - Celstraf geëist tegen zwaargewonde veroorzaker explosie

(Bron: Omroep Flevoland)
10 May 2019 om 15:14

Tegen de man die verantwoordelijk wordt gehouden voor het veroorzaken van een explosie in een woning aan de Pluvierenweg in Zeewolde is 4,5 jaar cel geëist. De uit Colombia afkomstige verdachte is bij de explosie en de daaropvolgende brand in november zelf zwaargewond geraakt. Zo beek tijdens de rechtszitting in Lelystad. Hij verblijft nog in het penitentiaire ziekenhuis in Scheveningen.

De man is vermoedelijk in een slaapkamer van de woning in het golf- en villaresort Harderwold bezig geweest met bereiden en verwerken van cocaïne. In de kamer zijn onder meer vier verbrande magnetrons en chemicaliën aangetroffen. In het huis lag 33 kilo cocaïne.

Toch gewonde
Aanvankelijk meldde de politie dat er geen gewonden waren. Later bleek dat de Colombiaan uit het huis gevlucht was en door een handlanger naar het Flevoziekenhuis in Almere is gebracht. De handlanger ging er daarna vandoor en is niet gevonden. De 36-jarige verdachte meldde zich slechts gekleed in een onderbroek en onder de zware brandwonden in het ziekenhuis. In het huis in Zeewolde lag zijn paspoort.

'Niets mee te maken'
De man zegt dat hij naar Europa is gekomen om als schilder wat extra te verdienen voor zijn gezin. Hij zegt alleen spullen te hebben vervoerd, maar verder niets gedaan te hebben voor het drugslab en daar ook niet aan het werk te zijn geweest. Hij zou die dag slechts even een dutje hebben gedaan en na de zware knal de deur van de andere slaapkamer open hebben getrokken. Op de gang werd hij getroffen door een vuurbal, vandaar de zware brandwonden.

Sporen van masker
De officier van justitie gelooft zijn verhaal niet. Op zijn zwaar verbrande gezicht zijn destijds lijntjes gezien, die wijzen op het dragen van een gelaatsmasker tijdens het werk in het lab. Op zo’n masker in het huis is zijn dna aangetroffen. Verder is er geen andere gewonde bekend, die dan volgens de Colombiaan wel in het lab aan het werk zou zijn geweest.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.Lees het volledige artikel op de website van Omroep Flevoland via deze link.
Poll


Icedome gaat voor Almere veel goed doen!

Ja, zeker weten

Misschien

Nee, echt niet

Ik geef niks om schaatsen

Heerenveen had moeten winnen

Zoetermeer had moeten winnen

Alle polls